Brandoween, de spookstad van Brabant

29 oktober Brandoween, de spookstad van Brabant
Op zaterdag 29 oktober viert de Helmondse wijk Brandevoort Halloween. Huizen, straten en pleinen worden omgetoverd in “Brandoween de spookstad van Brabant”. Het evenement trekt jaarlijks 2500 kinderen en volwassenen en het thema van de vijftiende editie is “Brandevoort Behekst”.
Behekst
Brandevoort is behekst en onder een zware vloek gevallen van harteloze heks Pommelijn. De straten en pleinen van Brandevoort zijn in spookachtige sferen. De bewoners zijn betoverd en gedwongen hun engste angsten uit te leven. Echter niet alles is verloren! Tijdens de grootse lampionoptocht, welke tijdens Brandoween wordt georganiseerd kan de vloek worden verbroken en de bewoners worden gered van hun nachtmerries.

Knutselparty en Griezel Hour
Brandoween begint traditioneel met een KidsCreatief Party. Kinderen kunnen pompoen uithollen, kleuren, worden geschminkt en nog veel meer. Na de KidsParty kan iedereen zich verzamelen voor de Griezel Hour en zich voorbereiden op de grote Lampionoptocht. Tijdens Griezel Hour is er live entertainment en muziek. Het is fantastisch om te zien hoeveel kinderen en ook volwassen verkleed aan het evenement deelnemen.

Lampionoptocht
Als de schemering invalt start de Lampionoptocht. Jaarlijks lopen 2500 kinderen en volwassenen de tocht langs de versierde straten en spookpleinen zoals ‘Moeras Donksvoort’ en ‘Ieeeekendonksevoort’. Speciaal voor de kinderen is tijdens de lampionoptocht een spannende speurtocht uitgezet om de vloek te verbreken en het hart van heks Pommelijn te helen. Alle deelnemers aan de speurtocht krijgen het sprookje “De Harteloze Heks”, welke speciaal is geschreven voor speurtocht. Ook ontvangen ze een verrassing en drinken bij terugkomst.
Programma
Het programma in het kort:
16.00u KidsCreatief Party (VOL=VOL)
Kosten: € 5,00 per kind (op basis van voorinschrijving en onder begeleiding van ouder)
17.30u Griezel Hour
Kosten: gratis
18.30u Lampiontocht + SpeurtochtKosten: € 2,50 per kind (op basis van voorinschrijvi

ng)

20.15u -21.30u Afterparty & Prijsuitreiking

Informatie & Kaartverkoop
Meer informatie over het evenement, de route en kaartverkoop van de KidsCreatief Party en de Lampionoptocht/Speurtocht is te vinden op www.brandoween.nl.