Haunted Events 2009

Halloween

Halloween spektakel De Hunnebergen

Halloween spektakel
Openluchttheater  De Hunnebergen

Het wordt zo langzaamaan traditie, dat op de zaterdagavond vóór Allerheiligen in openluchttheater De Hunnebergen “Halloween” wordt gevierd. Zo ook dit jaar. En wat aan 2009 zo bijzonder is: Het Halloweenspektakel vindt dit jaar plaats op 31 oktober vanaf 19.00 uur. Uitgerekend op de dag voor Allerheiligen. Het woord ‘Halloween’ is niet voor niets afgeleid van ‘All Hallows Eve’. Dit is de avond voor het katholieke ‘Allerheiligen’ (All Hallows day) wat op 1 november valt. Maar  in de 5e eeuw voor Christus eindigde de zomer officieel op 31 oktober.
 
Dit feest werd door de Kelten ‘Samhain’ genoemd. Dit was voor hun oud-op-nieuw. Iedereen kan daarom zaterdag 31 oktober oud-op-nieuw komen vieren in het plaatselijke openluchttheater aan het Piet Hendrikxpad.
De entree is voor kinderen € 4,- en voor volwassenen € 5,-. De kassa gaat al open om 18 uur.

Het theater is dan omgebouwd tot één groot spookhuis waar levensechte acteurs de bezoekers laten schrikken. Vrijwilligers zijn al maanden bezig om nieuwe decors te ontwerpen en maken. Elke week wordt er getraind en geoefend voor de podiumoptreden en de laatste week is ingeruimd voor het plaatsen van het decor en aanbrengen van versieringen in dit fraai natuurtheater.

De avond wordt gestart met een Trick-or-treat act, zoals dat in Amerika heden ten dage nog steeds gebeurt. De kinderen trekken verkleed langs de huizen en zingen een speciaal lied. Het is de gewoonte dat ze daarna een lekkere traktatie krijgen
Dit thema komt ook in de overige programmaonderdelen in het theater terug. De kleintjes tot 8 jaar kunnen genieten van een verhaaltje bij de heksen of door de berentunnel kruipen. Zij kunnen zich laten schminken, of de professor of de waarzegster bezoeken Voor de oudere jeugd is er onder meer een heksenwip of zij kunnen zich in de griezeltunnel vermaken.
 
Spiksplinternieuw.!!
Voor jong tot oud is er die avond een nieuw en vol podiumprogramma met veel spektakel op het grote natuurpodium van 19.15 uur tot 22.30 uur. Een moeite van een bezoek waard zijn de kleine waterlelies, de vliegende heks, de geweldige zangers en muzikanten die prachtige Keltische liederen zingen, een groots vuurspektakel en tot slot de spectaculaire dance-battle met als thema “Goed en Kwaad”. Verder zijn er (warme) drankjes en hapjes en andere typische Halloweenlekkernijen.   Consumptiebonnenkaart van € 10,00 te koop bij de kassa of de bar.
 
 
Datum: Zaterdag 31 oktober 2009.
Tijdstippen: attracties 19.00 – 22.30 uur; Podium 19.15 - 22.30 uur
kassa open vanaf 18.00 uur;
Entreeprijzen: tot basisschooljeugd leeftijd € 4,--; volwassenen € 5,-;
Locatie: Openluchttheater De Hunnebergen – Luyksgestel;

Haunted House Opwijk

De tweede editie van het Haunted House belooft zijn voorganger in alle opzichten te overtreffen. Een ordinair spookkasteel is het zeker niet, we drijven de spanning wat meer op. Verwacht je aan een angstaanjagend decor met overtuigende acteurs die onverwacht uit elke hoek kunnen springen.

Beeld je in dat je bij elke stap twee keer achterom zal willen kijken om zeker te zijn dat je niet gevolgd wordt, dat elk klein geluidje een koude rilling op je rug zal veroorzaken. Weet dat elke persoon een verdachte is, je bent bij niemand meer veilig. Ga je met vrienden naar binnen? Denk je ook dat je met vrienden terug buiten zal gaan?

Wie waagt zich in ons Haunted House? Wij verwachten jullie alleen of maximum met drie tegelijk. In kleine groepjes gaan jullie binnen en leven jullie mee in het avontuur. Kamer per kamer ontdekken jullie wat velen vrezen. Moorden, slachtpartijen, insecten en duistere krachten zullen jullie gegarandeerd de stuipen op het lijf jagen. Vrees echter niet, we raken jullie niet aan. Daarvoor zijn jullie te kostbaar. We verwachten dan ook dat jullie onze acteurs en decors onaangetast laten.

We doen ons best om bepaalde delen zo duister mogelijk te maken, daarom vragen we jullie om GSM’s niet boven te halen. We hoeven het waarschijnlijk niet te vermelden, maar roken en vuur houden we ook graag uit de buurt. Met dit alles in gedachten hopen we jullie tegen te komen in de donkere gangen, of durf je niet?

Waar

Het Haunted House is te vinden in de voormalige Flakt gebouwen, Doortstraat 2 in Opwijk (BE).

Je wandelt, fietst, rijdt eerst de parking op en gaat de poort door met aanduiding "Haunted House". Je vindt ons aan de achterkant van het terrein. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Wanneer

23, 24, 30, 31 Oktober 2009 en 6 en 7 November 2009 en de openingsuren zijn van 20u tot 24u op 31 oktober zelfs extra lange openingsuren van 19u tot 01u.

Kosten ?

Aan de kassa
Volwassenen 5€
Studenten met studentenkaart 4€
In voorverkoop
Iedereen 4€

Voorverkoop adressen!

Opwijk

  • Thursday's cafe, Marktstraat 63 1745 Opwijk
  • Sintpauluskaffee, Processiestraat 20 1745 Opwijk

Aalst

  • Las Fiestas, Gentse Steenweg 255 9300 Aalst