Europa-Park organiseert wederom Europa’s grootste Halloween-feest

Europa-Park organiseert wederom Europa’s grootste Halloween-feest
van 1 oktober tot en met 7 november

Grootste pompoen ter wereldEuropa-Park, Duitslands grootste attractiepark, pakt dit najaar weer flink uit. Van 1 oktober tot en met 7 november kunnen bezoekers vanzelfsprekend genieten van de meer dan 100 attracties en shows, maar ook lekker griezelen tijdens de Halloween-weken. Het park is dan tot in de kleinste uithoeken in Halloween-sferen gebracht. Daarnaast zijn er optredens van DJ BoBo en de echte horror-liefhebbers kijken weer uit naar de Terenzi Horror Nights. Begin dit jaar werd dit evenement nog bekroond als 'beste horror-event ter wereld'.


Griezelige aankleding
De griezelweken in Europa-Park worden al van verre aangekondigd: midden in het park staat een gigantische pompoen met een hoogte van 42 meter en een omtrek van 132 meter. De koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat  is omgetoverd tot de grootste pompoen van de wereld.  In het park zorgen verder meer dan 150.000 pompoenen in alle kleuren en maten, 2.000 strobalen, 5.000 extra bloemen, 6.000 maïsbundels, talloze skeletten en andere onderwereldfiguren in een spookachtige verlichting voor een bijzondere beleving bij de bezoekers.
In het park zijn enkele shows aangepast aan het griezel-thema. Zo zullen de jongsten tijdens de Euromaus-show de vrolijke kanten van Halloween leren kennen en zal het thema ook opduiken in  de ijsshow en de parade. Zelfs in de keuken van het park is het Halloween-thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en 'gebraden spinnenbenen' (met tomatensaus).  

Halloween voor gevorderden
Van 29 oktober tot en met 7 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze periode vinden extra activiteiten plaats die garant staan voor een flinke dosis kippenvel:
Optredens van DJ BoBo: deze uit Zwitserland afkomstige superster, begon dit jaar zijn wereldtournee in Europa-Park. Zijn shows staan bekend om de geweldige decors en verrassend vuurwerk. Tijdens de Festival-week staat hij 10 avonden op de planken met ‘DJ BoBo’s Fantasy goes Halloween’. Deze show is inbegrepen in de entreeprijs.
SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Griezel-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ's, draaien ander bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party kan men tickets kopen.
Griezelmarkt: van 30 oktober tot en met 7 november vindt rondom het kasteel van Europa-Park een griezelmarkt plaats.

Terenzi Horror Nights: beste horror-event ter wereld!
Ook dit jaar zal bewezen worden waarom Europa-Park voor de Terenzi Horror Nights de Screamie-Award in ontvangst mocht nemen. Bij de verkiezing voor het 'beste horror-event ter wereld' eindigde Europa-Park nog vóór de Halloween-events in Universal Studios Florida, Busch Gardens Tampa, Knotts Berry Farm Californië en Disneyland Parijs. De jury was lovend over het totale concept. Bezoekers worden tijdens de Terenzi Horror Nights als het ware meegenomen in  hun eigen horrorfilm. Hiervoor zorgen talloze acteurs, make-up artists uit Hollywood en de tot in detail uitgevoerde decors. In 2010 zijn er vier horror-hallen, vele 'Scare Zones' en voor het eerst is er ook een reusachtig maïsdoolhof waarin zich natuurlijk ook het een en ander afspeelt.
Marc Terenzi (de vroegere zanger van de Amerikaanse boy band Natural) zal daarnaast weer een show verzorgen, ditmaal op ijs. In "Horror on Ice" laat hij muziek, dans en acrobatiek op een bijzonder manier met elkaar versmelten.  Na de show is de "Vampire’s Club" geopend voor de after-party.
Op www.terenzihorrornights.de is meer informatie beschikbaar. Hier kan men ook terecht voor voorverkoopkaarten. De Horror Nights (toegang vanaf 16 jaar) vinden vanaf 1 oktober elke vrijdag, zaterdag en zondag plaats, vanaf 20.00 uur. In de Festival-week zijn deze dagelijks.  De show "Horror on Ice" en de "Vampire’s Club" zijn er alleen op vrijdag en zaterdag.

Overnachten
Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in een van de  vier bijzondere themahotels. Men kan er overnachten in Italiaanse, Spaanse of Portugese sferen. Europa-Park heeft daarnaast ook een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via www.europapark.nu of via een reisbureau (OAD en Vrij Uit hebben de Europa-Park-hotels in het programma opgenomen, in België: Jetair en Thomas Cook/Neckermann).

Europa-Park is nog geopend tot en met 7 november 2010, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 31 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 35 Euro en 60-plussers en gehandicapten 31 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu