Keukenhof

Halloween op Keukenhof

Halloween op Keukenhof wordt dit jaar op voor het eerst op Kasteel Keukenhof in Lisse georganiseerd. Op zaterdag 30 oktober van 15:00 tot 01:00 uur kan jong en oud heerlijk samen griezelen en genieten van dit Amerikaanse feest, dat steeds populairder wordt in Nederland.

In Amerika gaat Halloween gepaard met griezelig of gek verklede mensen die feest vieren en verklede kinderen die op deze feestdag langs de deuren gaan, om snoep op te halen. Dit Amerikaanse feest wordt steeds populairder in ons koude kikkerlandje: het feest is een ideale gelegenheid om de saaie maanden tussen de zomer en Sinterklaas op te vullen.

Iedereen mag tijdens Halloween op Keukenhof verkleed komen als zijn/haar favoriete griezel, actieheld of zo gek als je het zelf kunt bedenken! Er is van alles te doen op het evenement: er is een eng spookbos, allerlei eng verklede acteurs en een spookachtig aangeklede omgeving. Als je jezelf nog wat enger wilt maken kun je je slag slaan op de Halloweenmarkt. Kortom: Halloween op Keukenhof is de ideale gelegenheid om dit Amerikaanse feest in uw eigen omgeving te kunnen vieren!

Wat kunt u uitspoken?javascript:;

 • Spookbos - Met een klein lichtje vertrekt u in kleine groepjes het bos in. Op deze tocht komt u spoken, weerwolven, geesten, heksen en andere enge wezens tegen. Zij mogen u niet aanraken maar komen u wel achterna of springen vlak voor uw neus als u nietsvermoedend langs loopt.  Maar ook het zelf bos leeft! Geritsel, vallende bladeren, het gevoel dat iemand u bekijkt of zelfs het gevoel dat iemand in uw nek staat te hijgen...
 • Het Vampieren Avontuur - De films "The Twilight Saga: Eclipse" en "Vampires Suck" zorgen voor een echt trend. Kasteel Keukenhof gaat dan ook met de tijd mee en we hebben de eigen Vampiers!! Altijd al een Vampier willen ontmoeten? U kunt gratis met de Vampieren op de foto. Maaaarrr... pas op! Sommige Vampieren willen wel eens bijten. De fotos zijn na het evenement op de site te zien. De Vampieren zijn te vinden op de "Begraafplaats".
 • Halloweenmarkt - Om thuis lekker verder te griezelen kunt u op deze kleine Halloweenmarkt gadgets kopen om de pret te vergroten. Hier kunt u alles vinden dat met Halloween te maken heeft, zoals pompoensoep, enge verkleedspullen en decoraties. De Halloweenmarkt vindt plaats in het Frederikshof en is dus overdekt.
 • Workshops - In het huisje vinden diverse workshops plaats. Hieronder komt binnenkort een tijdsplanning te staan. Zo kunt u van te voren inplannen hoe laat u naar welke workshop gaat. Ook liggen er de gehele dag kleurplaten die ingekleurd kunnen worden. De workshops die gegeven worden zijn: 
  • Skeletworkshop Tijdens deze workshop kunnen de kinderen een skellet maken van macaroni en spaghetti. Dit skellet plakken zij op een zwart vel en dan kunt u deze thuis een mooi plekje geven.
  • Waxinelichtjesworkshop Tijdens deze workshop kunt u en uw kinderen een eigen waxinelichtjeshouder maken.
  • Maskerworkshop Tijdens deze workshop kunnen de kinderen hun eigen masker maken en versieren.
  • Pompoenworkshop- Zoek je eigen pompoen uit bij de pompoen marktkraam (voor maar €1,00!) en neem deze mee naar de workshop. Tijdens de workshop leer je hoe je de pompoen moet uitsnijden en krijg je leuke tips. Aan het einde van de workshop mag je de pompoen mee naar huis nemen. Wie maakt de mooiste of de engste Jack 'o Latern? De workshop duurt ongeveer een half uur met een kwartiertje uitloop. Omdat er weinig plaatsen beschikbaar zijn wordt u aangeraden om van te voren te reserveren.
 • Poppentheatershow - Wij kunnen helaas niet te veel verklappen maar wat wij wel weten is dat u dit niet mag missen! De organisatie van Halloween op Keukenhof presenteert u met trots de première van de nieuwe show van poppentheater Commedia del Loups .Dit theater maakt gebruik van acteurs, poppen (handpoppen en levensgrote poppen) en een handgemaakt decor. Alleen het decor opzich is al mooi om naar te kijken, het is een echt kunstwerk! Deze show past perfect binnen het thema Halloween en is leuk voor kinderen maar ook voor de ouders! De show wordt omschreven als "grappige horror". Daarnaast is de show voor de bezoekers gratis. De show is bedoeld voor kinderen vanaf 7/8 jaar. Dit wegens de verhaallijn maar ook wegens de schrikeffecten.
 • Halloweenparty! - 's Avonds is het feest en Halloween vieren wij met DJ Maarten, Colt Nevada, Ravolva en Monition. Wij nodigen iedereen uit om je engste outfit aan te trekken en om er oplos te feesten. Deze avond heeft een diversiteit aan muziek en er is voor elk wat wils. Lekkere dansmuziek is te verwachten van DJ Maarten. De bandjes Colt Nevada en Ravolva laten je horen wat lekkere strakke rock muziek is.

Voor meer informatie en een uitgebreid programma ga dan naar de website: www.halloweenopkeukenhof.nl