Waldemar Fledermaus Mysterie

Het Waldemar Fledermaus mysterie

Op 9 oktober organiseert Grees Feestwinkel i.s.m. theatergroep 'het nieuwe masker' alweer voor de vierde keer een Halloween spektakel in Hoogeveen. Drie jaar geleden is het begonnen met een kleine griezelige speurtocht in de feestwinkel. Het jaar erop organiseerde de winkel een Halloween vossenjacht door het centrum van Hoogeveen. Vorig jaar werd het groots aangepakt. Greetje Otten, eigenaresse van Grees Feestwinkel, liep met het idee rond  de Griezelbus, naar de kinderboeken van Paul van Loon, door Hoogeveen te laten rijden. Greetje legde het idee voor aan Paul van Loon en hij vond het idee zo leuk dat hij meteen zijn toestemming gaf. Het werd een groot succes. Een grote bus van Connexxion werd volledig omgebouwd tot de Griezelbus. De Griezelbus heeft die avond acht ritten gereden en er konden maximaal 225 bezoekers mee. Al snel bleek dit aantal veel te weinig; ruim 450 bezoekers melden zich aan de kassa, alle kaartjes waren in 20 minuten verkocht. Veel bezoekers zagen teleurgesteld de bus vertrekken met de geluksvogels die wel een kaartje wisten te bemachtigen.

Mede door dit enorme succes wordt er al geruime tijd gewerkt aan het halloween evenement voor 2010. Dit evenement dat de naam ‘Het Waldemar Fledermaus mysterie’ draagt zal een groots opgezet spektakel worden in de vorm van een Halloween cluedo spel.  Dit jaar kunnen ruim 900 bezoekers een kaartje kopen, hiermee hoopt de organisatie niemand teleur te hoeven stellen. Het evenement plaatsvinden op 9 oktober op het hoofdkantoor van Griezel Company & Co. Dit kantoor is gevestigd in de oude Philips fabriek.

Het verhaal
Griezel Company & Co is een bedrijf dat Griezelige evenementen organiseert. Het bedrijf heeft als doel hun klanten de stuipen op het lijf te jagen. Dat doen zij niet door flauwe spooktochten waarbij mensen een poging doen om zich te verkleden tot enge wezens. Nee, Griezel Company & Co pakt het anders aan. Het bedrijf heeft verschillende contacten in de onderwereld waardoor zij in staat zijn Waldemar griezeltochten te organiseren waarbij klanten worden geconfronteerd met echte griezels zoals vampieren, weerwolven, trollen etc. Klanten van het bedrijf kunnen onder begeleiding van een gids verschillende griezeltochten maken. De gidsen worden door het bedrijf zelf opgeleid en kunnen overal ter wereld worden ingezet. Er is veel animo voor griezeltochten van Griezel Company & Co, mensen vinden het blijkbaar heerlijk om bang gemaakt te worden. Niet iedereen is blij met de activiteiten van het bedrijf. Zo is er het Anti Griezel Genootschap onder leiding van Arend Vredelief. Deze organisatie is tegen elke vorm van griezelen en duistere wezens. Zij proberen op allerlei manieren de werkzaamheden van Griezel Company & Co te dwarsbomen.
Dan wordt er een gruwelijke moord gepleegd: Waldemar Fledermaus, een senior gids geliefd bij personeel en klanten van Griezel Company & Co, is op gruwelijke wijze vermoord. Zijn lijk is gevonden door toevallige voorbijgangers op het buitenterrein van het hoofdkantoor in Hoogeveen. De politie stelt een onderzoek in komt al snel tot de conclusie dat de moordenaar het lijk heeft verplaatst. De politie vermoedt dat de moord binnen in het kantoor van Griezel Company & Co is gepleegd. De politie weet echter niet wie de dader is, in welke ruimte de moord is gepleegd, en met welk wapen. Als het onderzoek vast dreigt te lopen roept de politie de hulp in van burgers. Griezel Company & Co opent voor het eerst in haar bestaan de deuren van haar kantoor voor onbevoegden en vraagt burgers te helpen de brute moord op Waldemar Fledermaus op te lossen.

 

Wil jij helpen deze laffe moord op te lossen, kom dan op 9 oktober naar het hoofdkantoor van Griezel Company & Co gevestigd aan de industrieweg 56 in Hoogeveen. 'Het Waldemar Fledermaus mysterie' is een griezelig halloween cluedo avontuur voor iedereen van 8 tot 99 jaar. Kaartjes zijn vanaf 11 september te koop bij Grees Feestwinkel in de tamboerpassage in hoogeveen. Voor informatie kunt u bellen met 0528-230156 of mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kaartjes kosten 2,50 euro voor iedereen tot en met 16 jaar. Ben je 16 jaar of ouder dan kost een kaartje 5,00 euro.