Verslag Castings 2010

Castings Halloween Horror Feest

Op 7 oktober gaat het Halloween Horror Feest in Movie Park Germany weer van start. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag avond in oktober zijn er meer dan 250 monsters te vinden in Movie Park. Om de engste en beste monsters te krijgen in Movie Park waren er castings. Tijdens deze castings werden de allerbeste geselecteerd voor een rol in de "Horrorwood Studios".

De Castings
Op de castings zelf was een grote groep geïnteresseerden afgekomen die allemaal graag een rol zouden willen hebben tijdens het Halloween Horror Feest. Met deze hele groep mensen werd er al snel een leuke halloween-sfeer neergezet in de zaal, mede dankzij een handje vol monsters van voorgaande jaren. Na een korte introductie werden de kandidaten in groepjes van drie op het podium geroepen. Deze groepjes kregen, na het hebben van een kort gesprekje, een opdracht die ze direct mochten gaan uitvoeren op het podium.

De opdrachten liepen erg sterk uiteen van het uitbeelden hoe mensen het liefst wouden sterven tot het naspelen van een scene uit een favoriete horrorfilm. Waarbij de kandidaten soms in een slachtofferrol hun auditie deden, zo nu en dan was ook een van de bedreven acteurs van Movie Park de tegenspeler in een scene. Improvisatietalent alleen was niet genoeg, er was ook durf nodig om op een podium spontaan en fantasierijk over te komen in een enkele scene.

Creatieve man
Bij deze castings was natuurlijk ook de creatieve man achter het Halloween Horror Feest aanwezig en kregen wij de gelegenheid om een aantal vragen te stellen. Zo bleek al snel dat hij naar de HauntCON in de Verenigde Staten (de grootste internationale vakbeurs voor alles wat met Halloween te maken heeft) is geweest. Hier was hij net een kind in een grote speelgoedwinkel en heeft hij enkele leuke, unieke grote props en animatronics aangeschaft, welke tijdens het Halloween Horror Feest te zien zullen zijn. Deze zullen we ongetwijfeld niet missen tijdens het Halloween Horror Feest.

Ook kondigde hij een paar veranderingen aan ten opzichte van vorig jaar, zo zal het begin van het Halloween Horror Feest minder onopgemerkt gaan zodat het nog duidelijker is dat het enge deel van Halloween is begonnen.

Spookhuizen
Er komen ook twee compleet nieuwe spookhuizen, een spookhuis is gebaseerd op de film "Paranormal Activity" welke zijn naam en thema te danken heeft aan de nieuwe film "Paranormal Activity 2" die tijdens halloween in premiere zal gaan. In de bouw en ontwerp van dit spookhuis speelt ook Paramount Pictures een rol. Naast "Paranormal Activity" komt er nog een nieuw loopspookhuis met de naam "Panic Zone". De twee goede spookhuizen "Deathpital" en "Baboo Twister Club" krijgen beide een aantal kleine aanpassingen om ze nog bloediger te maken, ook zullen de acteurs op straat bloediger zijn dan voorgaande jaren.

Daarnaast is er ook een nieuwe halloween show de "Bloody Monster Battle" deze show wordt vier keer per avond opgevoerd en zal een muzikale show worden met Pop en Rock. Het is zeer zeker de moeite waard om de show tot aan het einde te kijken.

Tickets
Het Halloween Horror Feest is inbegrepen bij de normale entree prijs van Movie Park Germany, er is dus geen aparte entree nodig voor de spookhuizen in het park. Op twee dagen (30 oktober en 31 oktober) is er echter een uitzondering, voor deze dagen zijn er alleen kaarten in de voorverkoop online verkrijgbaar en niet aan de dagkassa van het park, ook zijn jaarkaarten op deze dagen niet geldig.

Voor de mensen die wat later naar Movie Park Germany komen voor het Halloween Horror Feest is er aan de dagkassa vanaf 15 uur een goedkoop "After Dark Ticket" verkrijgbaar. Hiermee kan je vanaf 15 uur het park in en genieten van alle attrracties en spookhuizen.