Verslag Walibi Monsterloop 2010

Afgelopen maandag (4 oktober 2010) werd er bij Walibi World ter ere van het 10 jarig bestaan een Monsterloop gehouden. Dit hield in dat iedereen die zich had ingeschreven, zich als een monster moest verkleden. De 100 monsters die het snelst of mooist verkleed waren kregen allemaal 2 kaartjes voor de Premiere van de Halloween Fright Nights 2010.

Wij van halloween.nl waren er natuurlijk bij om verslag van de monsterloop te doen.

Walibi World - Halloween Fright Nights - MonsterloopMensen hadden zich eerst van te voren aan moeten melden op de website van de Halloween Fright Nights. Waarna ze zich tussen 19:30 en 20:00 uur bij de poort van het park konden melden en zijn of haar rugnummer ophalen. Bij het binnen lopen van het park werden ze ontvangen door de gastheren van de avond Eddie & Beetlejuice die al rond aan het scheuren waren in hun golf karretje met foute liedjes.Walibi World - Halloween Fright Nights - Monsterloop

Om 20:00 uur werden er eerst de regels uitgelegd, de monsters moesten zich klaar maken en de route werd verteld. Nadat de startlint klaar was gehangen kreeg mevrouw Paaij de eer om het startsein te geven. Onder begeleiding van twee golfkarren met pers en een golf kar met Eddie, Beetle Juice en Patricia Paaij, gingen de monsters zo goed als kwaad dat het ging door de hoofdpoort richting de provinciale weg. Deze weg was speciaal voor deze loop afgesloten door de politie zodat de monster ruim baan hadden om de jury versteld te doen staan van hun kunsten. Eenmaal de afslag richting de Eslaan weer te hebben genomen liep de route langs de rand van Goliath, een van de hoofdattracties van het park.

Walibi World - Halloween Fright Nights - MonsterloopDe monster konden al snel merken dat deze loop om handen had dan een simpele kreun en sleep bewegingen met je voet. Al snel begonnen de eerste af te haken werden ze opgevangen door een van de veeg wagens. Via het hek en de speciale aan rij route van het park voor nooddiensten mochten de monsters hun weg voortzetten in de richting van de Robin Hood. Hier werd duidelijk dat de monsters even mochten ontspannen en genieten op een monsterlijke manier van 3 welverdiende ritjes.

Na de ritten in Robin Hood moesten de monsters zich verzamelen op het plein van Robin Hood om in een massa sprint richting de overdekte Passage te kunnen starten. Hier en daar sneuvelden enige acteur of kostuum maar al met al wisten alle monsters zich tot de finish te redden. Waar ze onthaalt werden door pers en de presentator van de Avond.Walibi World - Halloween Fright Nights - Monsterloop

Na een flinke adem pauze was het tijd voor de orde van de avond, er waren prijzen weg te geven. De eerste plaats kreeg een Scare-for-a-Day, wat inhoud dat deze persoon voor 1 avond zich een echte Scare-actor mag noemen en de overige 100 kandidaten mochten zich verscharen rond een grote berg aan premiere kaarten voor Halloween Fright Nights op 15 Oktober. De winnaar van de eerste prijs is uiteindelijk de 18 jarige Melissa Koning geworden, wij van halloween.nl willen haar dan ook hartelijk feliciteren.

Laten we hopen dat de volgende monsterloop een nog groter succes wordt!