Magisch Samhain Bourtange

Magisch Samhain Vesting Bourtange

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2011 "Magisch Samhain" in Bourtange, één van de oudste feestdagen van de mensheid. Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober staat Bourtange voor de derde keer in het teken van Magisch Samhain. Dit jaar nog grootser en mooier dan in voorgaande jaren. We heten u van harte welkom in de vesting, waar in de magische nacht van zaterdag op zondag, de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven wordt. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies zullen het vestingstadje innemen. Er is een magische markt en er gebeuren spannende dingen…

Ooit was er alleen maar moeras waar een smalle zandrug door liep met in het midden van het moeras een kleine verbreding. Een droge plaats in een verder ondoordringbaar gebied, een magische plaats. Op deze plaats werd de Vesting gebouwd en het magische is altijd gebleven. Als je op een stille avond goed luistert hoor je de soldaten uit vroeger eeuwen weer marcheren en klinkt er heel vaag kanongebulder, de magie is alom aanwezig.

Op zaterdagavond 30 oktober is de gehele Vesting verlicht in magische kleuren, op de heksenwaag worden bezoekers gewogen en misschien als heks ontmaskerd. Aan de wensboom kunt u uw geheime wensen hangen of ze in het magische vuur van de keltische gedichtenverteller gooien. Als de wens is vervlogen, zal hij uitkomen. Er is nog veel meer waaronder natuurlijk de bezoekers, prachtig verkleed.

Er is een straatzanger, diverse artiesten treden op en er is een spectaculaire vuurshow door de groep Flambal Olek. Op zaterdag en zondag er is een markt waar magische- en fantasieartikelen worden verkocht.

Ook dit jaar verwachten we weer dat onze bezoekers verkleed zijn. Iedereen die echt verkleed is krijgt korting op de entreeprijs. Voor gezinnen hebben we het evenement extra aantrekkelijk gemaakt door  gezinskaarten te verkopen voor een magisch lage prijs.

Als u ’s avonds het Magisch Samhain komt bezoeken is een lantaarn aan te raden opdat u uw pad kunt verlichten als u de wondere, magische wereld van de Vesting betreed op zaterdag 29 oktober.

Entreeprijzen ’s avonds vanaf 17.00 uur:

  • Volwassenen €   5,00 verkleed €   3.00
  • Kinderen 6 tot 12 jaar €   3.00 verkleed €   2.00
  • Gezinskaart vanaf 2 volw en 2 kind € 15.00 verkleed € 11.50
  • Kinderen tot 6 jaar vrij

De entreeprijs voor alleen de markt van 11.00 uur tot 17.00 uur bedraagt € 1.00