Amsterdam Halloween Festival

Er doen een aantal theorieen de ronde over de origine van Halloween. De meeste populaire hiervan gaat terug naar de 16 eeuw en is het Keltische Oogst Festival. Men verkleedde zich toen om de goden te vragen om een voorspoedige oogst en om de kwade geesten te keren. Ondanks de Keltische origine was het feest vooral populair in Noord-Amerika met een levendige traditie van spookhuizen, verkleedfeesten, versierde pompoenen en trick-or-treating.

Tamar-alias-Amsterdam Spook verhuisde in 2000 van Canada naar Amsterdam. Dit jaar organiseerde zij voor een kleine groep expat collega’s en Nederlandse vrienden een Halloween feest. Het feest was een groot success met de meeste mensen in creatievere kostuums dan in Canada!

Sindsdien is Halloween in Amsterdam een eigen leven gaan leiden. Als je kijkt naar de uitgebreide kostuums die Nederlanders maken voor Carnaval, Konninginedag, en alle voetbal evenementen is het duidelijk dat de verkleden hier met de paplepel wordt ingegoten. Amsterdam daarnaast bruist van de artiesten, ontwerpers en vrijgevochten geesten. Na 11 jaar van succesvolle Halloween feesten is het zeker geen Brits of Amerikaans feest meer, maar karakteristiek voor Amsterdam en Nederland in zijn geheel.

Om meer te kunnen genieten van de vele facetten van Halloween heeft Amsterdam Spook in 2010 voor het eerst het Amsterdam Halloween Festival georganiseerd. Dit festival bevatte o.a. een kostuumfeest, Fright Night Skate en Horror Film Nacht.

Dit jaar presenteert Spook met trots het Amsterdam Halloween Festival 2011.

Halloween heeft zijn thuis gevonden hier in Amsterdam en is van plan hier te blijven.

Tweede jaarlijkse Amsterdam Halloween Festival. Gruwelijk Goed
28-31 oktober 2011Amsterdam Spook, Fotograaf: Henk ter Horst

  • 23 Oktober 2011: Halloweenkostuum en -make-upworkshop, De Nieuwe Anita
  • 28 Oktober 2011: Fright Night Skate
  • 28 Oktober 2011: Zombie Camping Party, De Nieuwe Anita
  • 29 Oktober 2011: Charity Zombietocht
  • 29 Oktober 2011: Amsterdam Spook’s gekostumeerde Freakshowfeest
  • 29 Oktober 2011: Mr. Horror’s Halloween Horror Show (met 4 horrorfilmpremières)
  • 30 Oktober 2011: Halloween kinderprogramma, Film Theater Kriterion
  • 30 Oktober 2011: Zombies, Vampires, Werewolves, Oh My! bij ABC Treehouse
  • 31 Oktober 2011: Halloween filmavond, De Nieuwe Anita

Spook werkt dit jaar samen met mede-Halloweenfanaten, waaronder Jan Doense (bekend als Mr. Horror) van de Halloween Horror Show, om een Gruwelijk Goed festivalprogramma voor 2011 te presenteren.

Website