Halloween Horror Show

Halloween Horror Show

Zaterdag 29 oktober vanaf middernacht in 10 steden:
Nachtelijke filmmarathon voor old school horrorliefhebbers met vier nieuwe horrortoppers

 • THE THING
 • WAKE WOOD
 • DON’T BE AFRAID OF THE DARK
 • 11-11-11

Met in Pathé Tuschinski, Amsterdam een introductie door regisseur Matthijs van Heijningen Jr. van zijn film THE THING, binnengekomen op de 3de plaats in de Amerikaanse box officeHalloween Horror Show 2011

 • Amsterdam (Pathé Tuschinski)
 • Den Haag (Pathé Spuimarkt)
 • Rotterdam (Pathé Schouwburgplein)
 • Utrecht (Pathé Rembrandt)
 • Groningen (Pathé)
 • Eindhoven (Pathé)
 • Helmond (Pathé)
 • Tilburg (Pathé)
 • Zwolle (Cinema De Kroon)
 • Arnhem (Pathé Rembrandt)

De viering van Halloween is in Nederland niet meer weg te denken. Daarom presenteert ‘Mr Horror’ Jan Doense zaterdagnacht 29 oktober in samenwerking met Pathé voor de derde keer de Halloween Horror Show in het majestueuze Tuschinski theater in Amsterdam een exclusieve nachtelijke horrormarathon voor liefhebbers van ‘old school’ horror en suspense. Tegelijkertijd is hetzelfde programma te zien in nog eens negen andere steden door het hele land.

Doense: “Na twee jaar is duidelijk dat de Halloween Horror Show een geslaagd experiment is. Met deze nachtelijke horrormarathon worden liefhebbers van ‘old school horror’, die Halloween op gepaste wijze willen vieren, op hun wenken bediend. Voor het eerst is dit jaar het volledige programma van vier films ook in alle andere deelnemende theaters te zien. Steeds meer bezoekers komen toepasselijk verkleed naar de Halloween Horror Show en dat willen we graag aanmoedigen. In een nader te bepalen aantal bioscopen zullen daarom prijzen worden uitgereikt aan de best verklede horrorliefhebbers. Meer informatie daarover is te vinden op de website www.horrorshow.nl.”

Amsterdam Halloween Festival
In Amsterdam is de Halloween Horror Show dit jaar onderdeel van het Amsterdam Halloween Festival. Amsterdam Spook is de stuwende kracht achter dit evenement, dat behalve het traditionele gekostumeerde feest bij de club Odeon ook een zombie walk voor het goede doel, een verkleed- en make-up workshop, een speciaal kinderevenement en een ‘Fright Night Skate’ omvat. Bezoekers van de Halloween Horror Show in Amsterdam zijn vanaf 20.30 uur welkom op de party in Odeon voor de speciale prijs van € 5,-. Voor meer informatie: www.halloweenamsterdam.com.

DON’T BE AFRAID OF THE DARK

Halloween Horror Show 2011Regie: Troy Nixey
Met: Katie Holmes, Guy Pearce, Bailee Madison
Distributie: Dutch Filmworks
Releasedatum: 24 november 2011
Guillermo del Toro, regisseur van o.a. Pan’s Labyrinth en twee delen Hellboy, was nooit zo bang als toen hij als klein jongetje thuis op de bank naar de tv-film Don’t Be Afraid of the Dark (1973) keek. De griezelfilm, over een huis waar ’s nachts kleine demonen rondspoken, geniet inmiddels een flinke cultstatus en hield altijd een bijzondere plek in het horrorhart van Del Toro. Nu produceert hij een remake, die net zo meedogenloos creepy is als het origineel. Guy Pearce en Katie Holmes spelen een koppel dat met dochtertje Sally een groot oud huis betrekt. Ze hebben geen weet van de gruwelijke geschiedenis van hun nieuwe onderkomen. Totdat Sally ’s nachts akelig gefluister en geritsel hoort...

THE THING

Halloween Horror Show 2011Regie: Matthijs van Heijningen
Met: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen
Distributie: UPI
Releasedatum: 3 november 2011
Fans van John Carpenters The Thing zitten niet te wachten op een remake van hun geliefde horrorfilm uit 1982. De Nederlander Matthijs van Heijningen jr. is zelf zo’n fan. Daarom wist hij de filmstudio Universal ervan te overtuigen hem een prequel te laten maken. Van Heijningens film sluit niet alleen qua chronologie netjes op Carpenters film aan, ook qua stijl, muziek en ouderwets gruwelijke monsterffecten blijft hij dicht bij de klassieker. In de prequel zien we hoe een Noors expeditieteam op Antarctica een buitenaards creatuur uit het ijs graaft, waarna ze ontdekken dat het wezen het vermogen heeft hen stuk voor stuk te kopiëren. Wie is mens en wie is... the thing?

WAKE WOOD

Halloween Horror Show 2011Regie: David Keating
Met: Aiden Gillen, Eva Birthistle, Timothy Spall
Distributie: Warner Home Video
Releasedatum: 30 november 2011 (DVD en Blu-ray)
De legendarische Britse horrrofilmfabriek Hammer Films maakte het afgelopen jaar een sterke comeback met de remake van Let the Right One In,
de thriller The Resident en de traditionele occulte horrorfilm Wake Wood, die herinneringen oproept aan The Wicker Man en Stephen Kings Pet Semetary. Patrick en Louise verhuizen naar het Engelse platteland, naar het rustieke dorpje Wake Wood, om de dood van hun dochtertje Alice te verwerken. Met name Louise heeft het er zwaar mee. Dorpsoudste Arthur doet hen een morbide voorstel: hij kan hun dochtertje voor enkele dagen terughalen uit de dood. Maar wat als Alice niet meer terug wil? Dan werken zelfs Arthurs occulte spreuken - “Go back into the woods, and lie beneath the roots” - niet meer.

11-11-11

Halloween Horror Show 2011Regie: Darren Lynn Bousman
Met: Timothy Gibbs, Michael Landes, Denis Rafter
Distributie: Just Film Distribution
Releasedatum: 10 november 2011 (gelijk met de US-release)
Met 11-11-11 laat Darren Lynn Bousman de martelhorror van Saw II, II en IV en Mother’s Day achter zich en bezorgt hij ons op een heel ander niveau koude rillingen. Dit is een occulte horrorfilm in de traditie van The Omen, compleet met mysterieuze en onheilspellende voorbodes en de terugkeer van een eeuwenoud Kwaad. Na de tragische dood van zijn vrouw en kind reist de Amerikaanse schrijver Joseph Crone naar Barcelona om zijn broer en zijn stervende vader te bezoeken. Vanaf dat moment wordt hij geplaagd door bizarre en onverklaarbare gebeurtenissen, waarbij voortdurend de cijfers 11-11-11 opduiken. Zijn nieuwsgierigheid verandert in een obsessie en Joseph ontdekt dat de tekens een waarschuwing zijn. Op 11-11-11 opent zich  een poort... en iets zal daardoor naar buiten komen.


Kaartverkoop Halloween Horror Show 2011
Kaarten voor de Halloween Horror Show kosten € 27,50 en zijn vanaf heden verkrijgbaar aan de kassa’s van de deelnemende theaters en via  www.pathe.nl.

Meer informatie over deHalloween Horror Showwww.horrorshow.nl en www.pathe.nl.