Halloween in Brandevoort

Halloween in Brandevoort 2011

29 oktober 2011, Halloween in Brandevoort (Helmond)

 

 

Op zaterdag 29 oktober wordt Halloween Brandevoort georganiseerd. De wijk Brandevoort in Helmond wordt omgetoverd in Halloween stijl en staat in het teken van  "De Jacht op de Weerwolf".

Vele jaren geleden leefden in de weilanden en bossen van de Helmondse wijk Brandevoort allerlei dieren en naar ons verteld is, ook weerwolven. Sinds enkele weken zijn er weerwolvensporen gevonden. Ze zoeken hun oude stek, maar kunnen die niet vinden omdat hun weilanden nu zijn volgebouwd met huizen. Tijdens Halloween Brandevoort worden allerlei activiteiten georganiseerd om de weerwolven te vinden en te verjagen.

 

Programma

 

Het programma start bij de Brandevoortse Hoeve om 16.00 uur met een Kids Knutsel Party (voorinschrijving verplicht). Kinderen kunnen deelnemen aan de workshop pompoen uithollen of lampion maken. Ze kunnen knutselen, kleuren, masker maken, worden geschminkt of kunnen hun nagels laten versieren. Vanaf 17.30 uur tot aan de start van de lampionnenoptocht is er een Griezel-Pré-Party waar ook aan de inwendige mens is gedacht. Om 18.30 uur gaat de grote lampionoptocht van start.
De lampionoptocht is mede een succes doordat bewoners die aan de route wonen hun huizen en tuinen versieren. Bewoners slaan ook de handen ineen om de hele straat of plantsoen om te toveren in halloweenstijl.
Om 20.15 uur is de Halloween Afterparty met de prijsuitreiking. Nieuw dit jaar is de “House of Horror” die je tijdens de Afterparty op eigen risico de kunt bezoeken. Tot 21.30 uur kunnen we nagriezelen.

 

Deelname en inschrijving

 

Deelname aan de Griezel-Pré-Party, de Lampionoptocht en Afterparty is gratis. Voor de Kids Knutsel Party is voorinschrijven verplicht. Voor de lampionoptocht kunnen kinderen zich ook voorinschrijven. Tijdens de lampionoptocht ontvangen zij dan iets lekkers, drinken en een leuke verrassing. De kosten zijn 2,- Euro.
Deelnemen aan de Halloween Kids Knutsel Party met workshop pompoen uithollen of lampion maken kan voor 5,- Euro per kind, te voldoen bij inschrijving. Kinderen krijgen ook een lekkernij en limonade. Deelname is alleen mogelijk onder begeleiding van een ouder. Het aantal plaatsen voor de Kids Knutsel Party is beperkt, dus wees er snel bij! Inschrijven kan van 5 oktober tot en met 23 oktober op de Brandevoortse Hoeve, Medevoort 23, Helmond.

Durf jij de weerwolven te verjagen? Kom dan zaterdag 29 oktober naar Halloween Brandevoort!

Kijk voor meer informatie op www.halloween.brandevoort.org.
Volg Halloween Brandevoort op Twitter: @HLLWBrandevoort