Review - Europa Park Horror Nights 2012

Halloween.nl is op bezoek geweest bij de Horror Nights in Europa Park, hier hebben we twee dagen van het evenement mogen aanschouwen en er zat al een duidelijk verschil tussen de eerste dag van de Horror Nights en de tweede dag van de Horror Nights.

Op beide dagen was de verdeling van de bezoekers in het eerste uur van het evenement niet goed waardoor er bij het ene Haunted House bij aanvang al een forse wachttijd was terwijl er bij een andere geen wachttijd was. Als het ergens dus bij aanvang van het evenement druk lijkt loont het dus om verder te kijken.

Het vooraf bekijken van de plattegrond van de Horror Nights is ook een goede tip, zo zijn de huizen makkelijker te vinden, zeker bij het begin van het evenement als de verdeling van de mensen nog niet goed is.

Zo is het bijvoorbeeld handig om te kijken waar de meeste mensen bij binnenkomst naartoe lopen, na de kaartcontrole kan je meteen rechtsaf (richting de huizen Down en Take Away) of rechtdoor (richting de huizen Zombieville en Be Mine). Het spookhuis "The Villa" is het verst verwijderd van de ingang, waardoor de drukte hier waarschijnlijk telkens het laatst op gang komt.

Het ontbreekt dit jaar tijdens de Horror Nights aan Scare Zones, er lopen wel een aantal acteurs in de buitengebieden rond maar er wordt buiten nergens een halloween-sfeer gecreeert waar acteurs in thema van het gebied rondlopen.

Dan naar de spookhuizen hier zijn er maar liefst 5 van allemaal in een geheel eigen thema, een daarvan heet het thema van een chinees afhaal restaurant. Dit chinese thema is op heel veel plaatsen in het halloween gebied terug te vinden. De thema's van de andere huizen zijn niet terug te vinden op andere plaatsen dan het spookhuis zelf.

Het eerste huis is "Take Away" dit het spookhuis met als thema een chinees afhaalrestaurant. Naast dit thema wordt het achtergrondverhaal niet verder toegelicht waardoor vooral de hele eerste ruimte denk ik niet goed tot zijn recht komt want het is mij een raadsel wat de eettafels doen in een chinees afhaalrestaurant. Verder is dit een ruim opgezet huis met goed verlichtte ruimtes en mooi oog voor detail in de afwerking van het huis. Op de tweede dag dat we er waren waren de eerste details al verdwenen, ik hoop dat die lijn niet doorgezet wordt. Vele vooroordelen van een chinees restaurant zijn terug te vinden in dit spookhuis, zo krijg je een kijkje achter de toonbank van het afhaalrestaurant, in de keuken en het magazijn. Er zijn talloze kooien voor katten, loslopende katten en varkens te vinden. ook ziet het donkere steegje achter het restaurant er niet al te fris uit ...... We werden niet echt geraakt door een halloween-sfeer toen we door dit huis liepen, ondanks het een mooi gebouwd huis is waar de acteurs echt hun best deden.

Vlak ernaast ligt het loopspookhuis Down hiervan is compleet geen verhaallijn bekend en uit de naam van het huis en de beschrijvingen op de website van de horrornights moet het gaan om een spookhuis welke een riool moet voorstellen. Dit spookhuis is een stukje krapper van opzet en aardig aan de donkere kant zoals het een riool betaamd en de putdeksels waar zo af en toe het licht door het riool in valt zijn echt mooi gemaakt. De ronde vormen welke bij een riool horen zijn aanwezig maar maken het zonder te struikelen onmogelijk om langs de wanden van het spookhuis te lopen  iets dat in mijn ogen nogal een onhandig ontwerp is. Het riool heeft maar weinig bewoners, waarvan het ook nog eens niet duidelijk is wat ze er doen waardoor ook hier een groot deel van de halloween sfeer ver te zoeken is.

Een loopspookhuis van een heel ander kaliber is "Be Mine", ook van dit spookhuis is niet echt een backstory bekend. De naam maakt de verwachting van het spookhuis in ieder geval waar, donkere gangen met hier en daar iemand die aan het werk is in de mijn. Slechts een enkele scene past niet helemaal in het thema. Het laatste stuk doet een beetje afbreuk aan het spookhuis, hier zit totaal geen Halloween-thema in, wel een leuk detail is dat de looproute eindigt in een ritje in de mijnkarretjes van de Matterhorn Blitz. Het licht was goed, en de halloweensfeer was in dit spookhuis goed te proeven.

The VillaHet vijfde spookhuis van het park is "the Villa" dit is het enige spookhuis is ook tijdens de normale openingsuren van het park af en toe open is. De ingang van het spookhuis ligt aardig ver van het centrum van het gebied van de Halloween Horror Nights vandaan. De looproute naar de ingang en de wachtrij hebben geheel geen halloween sfeer, dit maakt het voor de acteur welke de wachtrij probeert te entertainen ook niet echt makkelijker op. Het huis is vrij licht en ruim van opzet, er zitten aan aantal originele effecten in. Er zitten aardig wat leuke details in dit huis, waarvan er na de eerste dag ook al een aantal weg waren. Ook bij dit spookhuis blijft de halloween-sfeer achterwege, ondanks dat er een aantal goede schrikeffecten zijn ingebouwd, Het verhaal achter dit spookhuis komt op de avonden zelf niet naar voren en sluit ook niet helemaal aan bij het verhaaltje van de website van de Horror Nights in Europa Park.

ZombievilleHet laatste spookhuis "Zombieville" heeft de ingang onder het paard van Troje bij de attractie "Poseidon". Aan het einde van de wachtrij krijg je een korte uitleg over het verhaal achter de haunt  voordat je erin gaat. Dit schept al meteen de verwachting dat er rustige en minder rustige zones te vinden zijn. Dit spookhuis is vrij ruim van opzet en vrij donker, afwisselend zijn er ruimtes zonder detail en ruimtes met best veel detail. De verhaallijn wordt goed gevolgd en de intensiteit van de schrikeffecten is ook heel erg goed. Al met al komt de halloween stemming en sfeer er goed in in dit spookhuis en hebben wij er echt goed van kunnen genieten. en hebben ook de beste halloween beleving van de Horror Nights 2012 in dit huis mogen hebben.

Over het algemeen hebben we een goede indruk van het evenement, en zeker op de drukkere dagen is het een voordeel dat e huizen wat verder uit elkaar liggen. Al verwacht ik dat de verdeling van de bezoekers zeker aan het begin van de avond niet goed zal zijn.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.70 (5 Votes)