Nederland

Halloween Hertme

Halloween HertmeOp zaterdag 27 oktober, bij het invallen van de schemering, openen de poorten van het openluchttheater in Hertme zich piepend en krakend voor spoken, heksen en andere griezels! Dit typisch Amerikaanse feest is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte traditie in het openluchttheater van Hertme. Een ware happening voor iedereen vanaf 7 jaar.Halloween Hertme

Halloween Hertme is mystiek spannend en soms hooguit een beetje eng. Bij het betreden van het theater word je ondergedompeld in een sfeervolle Halloween omgeving waar iedereen zich, voorafgaand aan een spannende vertelling, kan vermaken met diverse spel- en knutselactiviteiten. Heksen, pompoenen en spinnen zullen hier niet ontbreken!

Hierna worden de bezoekers via de toegangspoort verwacht bij de toren, waar te midden van knetterend vuur, opdoemende rookwolken en flakkerende kaarsen meesterverteller Wim Wolbrink zijn opwachting maakt voor een bloedstollend verhaal.

Wie daarna nog durft mag zich wagen aan de tocht door het duistere spookbos. Hier komt het verhaal op griezelige en mystieke wijze tot leven. Het bos wordt voor één maal bevolkt door dieren en mysterieuze figuren. Maar pas op: eenmaal achter door de ingang is er geen weg meer terug!Halloween Hertme

Griezelprogramma:
16.30 uur: Halloween activiteiten
18.15 uur: Spannend verhaal in het theater
19.00 uur: Griezeltocht in het spookbos

Kom langs, als je durft...

 

 

 

www.openluchttheaterhertme.nl

Halloweenfeest - Losser

KOM ALS JE DURFT.......
Zondag 28 oktober zijn er op Erve Kraesgenberg weer griezels, spoken,
pompoenen, draken en heksen te vinden. De concertvereniging Sempre Crescendo
organiseert voor de achste keer het Rabo-Halloweenfeest. Vanaf 13.00 uur is
het terrein geopend en kunnen gezinnen met jonge kinderen weer deelnemen aan
allerlei activiteiten of lekker slenteren over het griezelterrein.
De entree blijft gratis maar om aan bepaalde activiteiten mee te mogen doen is de
parcourskaart te koop. Deze kaart kost € 3,00. Kinderen kunnen met deze kaart
deelnemen aan activiteiten, krijgen een gruweldrankje en verzamelen
griezelpunten. Heb je voldoende punten verzameld dan ontvang je een echt
griezeldiploma.

Verjaardagfeest tijdens Halloween.
Vindt u het ook zo moeilijk: elk jaar weer een leuke activiteit verzinnen voor het verjaardagsfeestje van uw kind? Op zondag 28 oktober is het mogelijk een Griezel-verjaardagarrangement te boeken tijdens het Halloweenfeest op Erve Kraesgenberg aan de Bookholtlaan in Losser.Voor het feestje wordt een partytent gereserveerd en krijgen de deelnemers een parcourskaart een bakje Trollenbotjes (patat) met een glas limonade. Daarnaast is er voor de jarige een klein cadeautje. Het arrangement is te boeken via de web-site van de concertvereniging Sempre Crescendo of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Uw naam, adres, tel.nr., naam jarig kind en met hoeveel kinderen u wilt
deelnemen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
De traditionele gruizelgriezel lampionoptocht vertrekt vanaf de boerderij en start
om 18.00 uur. Kom als je durft….. zondag 28 oktober

Kraam huren?
Er zijn nog enkele kamen te huur voor de Kamerie Halloween 2012. U kunt zich aanmelden via deze link  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.

Zin om mee te doen als figurant?
Wij zijn op zoek naar creatieve enthousiaste vrijwilligers die als figurant willen acteren op ons Halloweenfeest. Altijd al een "man zonder hoofd"of "magere Hein" willen spelen. Meldt u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.

Meer informatie op de website van concertvereniging Sempre Crescendo.

Magisch Samhain - Bourtange

"Magisch Samhain" in Bourtange, één van de oudste feestdagen van de mensheid. We heten u van harte welkom in de vesting, waar in de magische nacht van zaterdag op zondag, de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven wordt. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies zullen het vestingstadje innemen. Er is een magische markt en er gebeuren spannende dingen…

Ooit was er alleen maar moeras waar een smalle zandrug door liep met in het midden van het moeras een kleine verbreding. Een droge plaats in een verder ondoordringbaar gebied, een magische plaats. Op deze plaats werd de Vesting gebouwd en het magische is altijd gebleven. Als je op een stille avond goed luistert hoor je de soldaten uit vroeger eeuwen weer marcheren en klinkt er heel vaag kanongebulder, de magie is alom aanwezig.

Er is een straatzanger, diverse artiesten treden op en er is een spectaculaire vuurshow. Op zaterdag en zondag er is een markt waar magische en fantasieartikelen worden verkocht. Bezoekers die verkleed komen krijgen korting op de entreeprijs.

 

de “Mythe van Rosendael”

27 oktober 2012

Help ons! De ronddwalende geesten van vorig jaar hebben weer toegeslagen met als gevolg dat onze rondleidster en de cameraman nu worden vermist! Zouden we ze ooit nog terugvinden en komen de geesten weer tot leven op zaterdag 27 oktober 2012?
Vreemde verhalen, rare geluiden en enge gebeurtenissen….
Durf jij zelf het duistere kasteel en het donkere park te betreden?

Vanaf 6 jaar (let op: minder geschikt voor angstige kinderen).

Diverse starttijden tussen 18.30 – 22.30 uur.
Kosten: € 8,00 p.p. en donateurs € 7,00.
Reserveren is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. (026) 364 46 45 of onderstaand reserveringsformulier.

Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Halloweenfair Onderdijk

In het weekend van 13 en 14 oktober 2012 zal er in Onderdijk weer "De Halloweenfair van Westfriesland" gehouden worden.

Al voor de 10de keer vindt de Halloweenfair plaats op de boerderij van de familie Hetsen (Dirkbijvoetweg 19 1693 HM).

Net als voorgaande jaren zult u circa 40 kramen, met producten op het gebied van huis & tuin en het thema Halloween,tegenkomen.

Uiteraard kunt u op onze fair ook terecht voor heerlijke natuurproducten zoals: huisgemaakte confitures, echte honing van de imker en verrukkelijke boerenkaas.

Er zullen ook deze keer weer genoeg kinderactiviteiten plaatsvinden.

Met de verschillende Halloweenspelletjes bij slecht weer de halloweenspelletjes binnen.

Met het schminken en speelspookslot en het jaarlijkse ponyrijden zal geen kind zich vervelen!

Van 11.00 tot 17.00 uur op de pompoenboederij op de Dirkbijvoetweg te Onderdijk

Parkeergelegenheid
Rondom De Pompoenboerdrij is voldoende parkeergelegenheid.
Invalideparkeerplaatsen in overleg met verkeersregelaar.

Het is verboden op de openbareweg te parkeeren

Halloweenfair Onderdijk 2012 Flyer