Nederland

Dutch Horror House

Dutch Horror House PosterDutch Horror House is een Live en Interactief horrorhuis waar je de 30 spannendste minuten van je leven gaat beleven.
In dit Horrorhuis loop je niet van deur tot deur, maar beleef je echte horror, de personages laten je wel weten wanneer je mag gaan!
Zodra je binnenkomt ruik je de dood, de angst en begint je verlangen om weer vrij te zijn heel snel te groeien.
Hou jij het geen 30 minuten uit? Je hebt 2 mogelijkheden om dit angstaanjagende verhaal eerder te verlaten. Jij komt toch ook? Het is een erg koude locatie, kleed je daarom goed aan als je naar "The Factory" durft te komen in December. Maar van de angst krijg je het ongetwijfeld ook erg warm.... Dit is te lezen op de website van "Dutch Horror House", de eerste setting welke gekozen is is "The Factory". Deze locatie is het oude coberco terrein en de daar nog aanwezige fabrieksgebouwen, een prachtlocatie met een leuke geschiedenis. In februari 2003 rolde het laatste pak zuivel van de lopende band in de Coberco-fabriek van Arnhem. Sinds de zuivelfusie in 1997 was het bedrijf onderdeel van de Friesland Coberco Dairy Foods. Maar als zelfstandige melkfabriek heeft het bedrijf 120 jaar aan de voet van de Rijnbrug gestaan. Na de sluiting in 2003 werd er een begin gemaakt met de plannen voor een nieuwe invulling van het gebied. Onder de naam ‘Coberco Kwartier’ was het plan om het gebied om te toveren in een moderne omgeving met appartementen en stadswoningen. In 2005 is er gestart met de sloop van diverse delen van de fabriek, terwijl andere delen, zoals de oude vulhal en de schoorsteenpijp, bewaard moesten blijven.
Hoewel er vergevorderde plannen waren voor de ontwikkeling van het gebied, is het nooit zo ver gekomen. Door de gevolgen van onder andere de kredietcrisis zijn de plannen in de koelkast gezet en stond de fabriek al enige jaren leeg. Tot september 2011. Toen nam Paintballworld haar intrek in dit unieke gebouw en werden de 10.000 m2 die het terrein beslaan geschikt gemaakt voor het spelen van paintball en lasergames. Paintballworld biedt vanaf oktober 2011 haar activiteiten aan in haar locatie in Arnhem onder de naam Paintballworld The Factory. De locatie is mede vanwege haar geschiedenis en het lange leeg staan uitermate geschikt voor een horrorhuis met acteurs welke samen een compleet horror verhaal een goede beleving moet geven. Meer informatie op www.dutchhorrorhouse.nl

Forteiland IJmuiden

Op 27 oktober 2012 wordt het weer griezelen op Forteiland IJmuiden, met Halloween op Forteiland IJmuiden. Dit jaar is het thema "A nightmare on Forteiland IJmuiden". Het belooft dus weer veel engs te worden met vampieren, heksen, demonen en andere duistere wezens. Kom als heks, zombie of weerwolf en beleef een nacht die je niet snel zal vergeten... Durf jij het aan? Het geluid van de avond wordt gevuld door DJ Frans, net als de vorige editie.
Afvaarten zijn om:
20.30 uur
21.15 uur
22.00 uur
De laatste boot gaat terug om 03.00 uur.

Kaarten zijn wederom beperkt beschikbaar, dus boek nu snel kaarten in de ticketshop van IJmuidense Rondvaart. Tot ziens op het altijd griezelige en spookachtige Forteiland IJmuiden.

 

 

 

 

 

 

Haunted Castle - Feast of Screams

Afgelopen jaar was de eerste editie van dit evenement. Met meer dan het verwachte aantal bezoekers en veel positieve reacties kunnen we het zeker een geslaagd evenement noemen. We hebben ook veel tips en ideeën gekregen van bezoekers en zelf veel geleerd van deze eerste editie.

Haunted Places
Tijdens Halloween is de Keukenhof omgetoverd tot een spookachtig landgoed. De Haunted Places worden 's avonds bevolkt door de meest afschrikwekkende figuren. Ze maken je bezoek aan de Keukenhof een ware nachtmerrie!

The Horror Carnivale
Dames en heren, kinderen en ander gespuis: komt dat zien! Bereid u voor op een ongekende circus show. Illustere acts, bizarre illusies en nog nooit eerder vertoonde praktijken! Het huilen zal u nader staan dan het lachen, durft u het aan?

Scare Zones
Op Haunted Castle is er een plek waar je echt nachtmerries van krijgt. In de Scare Zone lopen de meest verschrikkelijke monsters rond, die je de stuipen op het lijf jagen. Achter iedere boom of struik kan er eentje zitten, die het gemunt heeft op jouw nek! Niet geschikt voor mensen met een zwak gestel...

Freak Shows

Creepy Foto Spots
Ben jij bang aangelegd en bonkt je hart bij het minste geringste al in je keel? Dan gelooft niemand waarschijnlijk dat je op Haunted Castle bent geweest. Wil je je moed graag bewijzen? Op verschillende plekken zijn speciale creepy foto spots ingericht waarbij je dit bewijs kunt maken. En misschien maar goed ook.... want wellicht is het je laatste foto wel....


Openingstijden
Haunted Castle is geopend op 27 oktober van 15:00 tot 24:00 uur.

Voorverkoop
De voorverkoop voor Haunted Castle 2012 is geopend! Koop je kaartje via www.4tickets.nl

De voorverkoop loopt tot en met 26 oktober. Daarna kan je uiteraard ook aan de kassa terecht.

Ticketprijzen
Dagkaart volwassenen Haunted Castle op 27 oktober     € 12,50
Dagkaart kind 4 t/m 12 Haunted Castle op 27 oktober     € 8,00

Prijzen incl. BTW.

De vloek van Luvius

ZLSM en Huize Damiaan presenteren Halloween langs de MiljoenenlijnDe Vloek van Luvius Poster

 

De vloek van Luvius

Een aantal jaren geleden ontdekten we het dagboek van één van de arbeiders die betrokken was geweest bij de aanleg van de Miljoenenlijn. Hij vertelde over de vondst van een Romeinse askist. In opdracht van zijn leidinggevenden is de askist, zonder hier ruchtbaarheid aan te geven, verdwenen in de vijver van Huize Damiaan. De duidelijk steeds banger wordende schrijver van het dagboek vertelt over de gruwelijk manier waarop vervolgens zijn collega-arbeiders aan hun einde komen. Volgens de omwonenden van het stuk van het traject waar de kist gevonden moet zijn, gebeuren hier ieder jaar rond het einde van oktober huiveringwekkende en onverklaarbare zaken.

In 2010 gingen een aantal onderzoekers op zoek naar de waarheid achter deze 'Vloek van Luvius' . In het laatste weekend van oktober werd een expeditie, met dramatische gevolgen, opgezet. Het jaar daarna werd een zoektocht ingezet naar de personen die sinds oktober 2010 vermist zijn. Een zoektocht, die de speurders bijna met de dood moesten bekopen... Ternauwernood aangekomen op station Simpelveld doen ze hun, nauwelijks begrijpbaar, relaas over ontspoorde treinen, doodskisten en martelwerktuigen in het bos. Van de verdwenen onderzoekers was echter geen spoor te bekennen...

 

Dit jaar gaan we op zaterdag 27 oktober 2012 op zoek naar luvius.

 

Programma

Het programma begint te station Simpelveld (Stationstraat 20), waar u na een rit per historische dieseltrein aankomt bij het startpunt van de onderzoeksroute. Via het statige klooster Damiaan loopt u in een groep ca. 5 km langs plaatsen waar Luvius zijn sporen heeft achtergelaten, waarna u 2 uur later hopelijk weer op het station aankomt. Na afloop kunt u even bijkomen van alle gebeurtenissen in de restauratie van station Simpelveld.

Meer informatie

Meer informatie en inschrijven kan via de website www.luvius.nl. Volg ons op twitter : @Luviusvloek Meer informatie omtrent de Vloek van Luvius is verkrijgbaar via www.luvius.nl email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toverland

Halloween in Toverland

Niet bang aangelegd? Kom dan met Halloween naar Attractiepark Toverland. Op vier avonden in oktober nemen zombies, geesten en vampieren bezit van het park. In drie verschillende 'scare-zones' wachten zij je op om je de stuipen op het lijf te jagen. De kleintjes kunnen griezelen in het Land van Toos, in de Magic Forest wordt het al iets enger en ben je echt nergens bang voor: waag je dan maar eens in het Troy-gebied...Sterkte!

Openingstijden

Halloween wordt gehouden op 19, 20, 26 en 27 oktober 2012. Het park is die dagen geopend van 10.00 tot 23.00 uur. Vanaf 19.00 uur betreden de angsaanjagende figuren het park. Rond 22.45 uur wordt de avond afgesloten met een knallend vuurwerk.


Entreeprijzen


Tijdens Halloween gelden de reguliere entreeprijzen. Volwassenen: €22,- kinderen 90 – 120 cm: €14,50 en kinderen tot 90cm: gratis.

Komt u pas na 16.00 uur dan profiteert u van het kortingstarief: Volwassenen: € 16,50 Kinderen 90-120 cm: € 14,50 p.p. en kinderen tot 90 cm: gratis.

Abonnementhouders mogen Halloween gratis bezoeken.


* De avond bevat spannende en onverwachte elementen, houd hier rekening mee als u besluit het park te bezoeken met jonge kinderen.

Meer artikelen...

  1. Halloween Pernis