De vloek van Luvius

ZLSM en Huize Damiaan presenteren Halloween langs de MiljoenenlijnDe Vloek van Luvius Poster

 

De vloek van Luvius

Een aantal jaren geleden ontdekten we het dagboek van één van de arbeiders die betrokken was geweest bij de aanleg van de Miljoenenlijn. Hij vertelde over de vondst van een Romeinse askist. In opdracht van zijn leidinggevenden is de askist, zonder hier ruchtbaarheid aan te geven, verdwenen in de vijver van Huize Damiaan. De duidelijk steeds banger wordende schrijver van het dagboek vertelt over de gruwelijk manier waarop vervolgens zijn collega-arbeiders aan hun einde komen. Volgens de omwonenden van het stuk van het traject waar de kist gevonden moet zijn, gebeuren hier ieder jaar rond het einde van oktober huiveringwekkende en onverklaarbare zaken.

In 2010 gingen een aantal onderzoekers op zoek naar de waarheid achter deze 'Vloek van Luvius' . In het laatste weekend van oktober werd een expeditie, met dramatische gevolgen, opgezet. Het jaar daarna werd een zoektocht ingezet naar de personen die sinds oktober 2010 vermist zijn. Een zoektocht, die de speurders bijna met de dood moesten bekopen... Ternauwernood aangekomen op station Simpelveld doen ze hun, nauwelijks begrijpbaar, relaas over ontspoorde treinen, doodskisten en martelwerktuigen in het bos. Van de verdwenen onderzoekers was echter geen spoor te bekennen...

 

Dit jaar gaan we op zaterdag 27 oktober 2012 op zoek naar luvius.

 

Programma

Het programma begint te station Simpelveld (Stationstraat 20), waar u na een rit per historische dieseltrein aankomt bij het startpunt van de onderzoeksroute. Via het statige klooster Damiaan loopt u in een groep ca. 5 km langs plaatsen waar Luvius zijn sporen heeft achtergelaten, waarna u 2 uur later hopelijk weer op het station aankomt. Na afloop kunt u even bijkomen van alle gebeurtenissen in de restauratie van station Simpelveld.

Meer informatie

Meer informatie en inschrijven kan via de website www.luvius.nl. Volg ons op twitter : @Luviusvloek Meer informatie omtrent de Vloek van Luvius is verkrijgbaar via www.luvius.nl email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.