Dutch Horror House

Dutch Horror House PosterDutch Horror House is een Live en Interactief horrorhuis waar je de 30 spannendste minuten van je leven gaat beleven.
In dit Horrorhuis loop je niet van deur tot deur, maar beleef je echte horror, de personages laten je wel weten wanneer je mag gaan!
Zodra je binnenkomt ruik je de dood, de angst en begint je verlangen om weer vrij te zijn heel snel te groeien.
Hou jij het geen 30 minuten uit? Je hebt 2 mogelijkheden om dit angstaanjagende verhaal eerder te verlaten. Jij komt toch ook? Het is een erg koude locatie, kleed je daarom goed aan als je naar "The Factory" durft te komen in December. Maar van de angst krijg je het ongetwijfeld ook erg warm.... Dit is te lezen op de website van "Dutch Horror House", de eerste setting welke gekozen is is "The Factory". Deze locatie is het oude coberco terrein en de daar nog aanwezige fabrieksgebouwen, een prachtlocatie met een leuke geschiedenis. In februari 2003 rolde het laatste pak zuivel van de lopende band in de Coberco-fabriek van Arnhem. Sinds de zuivelfusie in 1997 was het bedrijf onderdeel van de Friesland Coberco Dairy Foods. Maar als zelfstandige melkfabriek heeft het bedrijf 120 jaar aan de voet van de Rijnbrug gestaan. Na de sluiting in 2003 werd er een begin gemaakt met de plannen voor een nieuwe invulling van het gebied. Onder de naam ‘Coberco Kwartier’ was het plan om het gebied om te toveren in een moderne omgeving met appartementen en stadswoningen. In 2005 is er gestart met de sloop van diverse delen van de fabriek, terwijl andere delen, zoals de oude vulhal en de schoorsteenpijp, bewaard moesten blijven.
Hoewel er vergevorderde plannen waren voor de ontwikkeling van het gebied, is het nooit zo ver gekomen. Door de gevolgen van onder andere de kredietcrisis zijn de plannen in de koelkast gezet en stond de fabriek al enige jaren leeg. Tot september 2011. Toen nam Paintballworld haar intrek in dit unieke gebouw en werden de 10.000 m2 die het terrein beslaan geschikt gemaakt voor het spelen van paintball en lasergames. Paintballworld biedt vanaf oktober 2011 haar activiteiten aan in haar locatie in Arnhem onder de naam Paintballworld The Factory. De locatie is mede vanwege haar geschiedenis en het lange leeg staan uitermate geschikt voor een horrorhuis met acteurs welke samen een compleet horror verhaal een goede beleving moet geven. Meer informatie op www.dutchhorrorhouse.nl