Amsterdam Halloween Festival 2013

Partys

Scarytales Halloweenfeest

26 Oktober 2013

ScarytalesScarytales Halloween Costume Party
26 Oktober, 22:00-05:00
Felix Meritis Amsterdam
Tickets zijn € 22,- in de voorverkoop
www.amsterdamspook.com


Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….
Het 13de gekostumeerde Halloweenfeest van Amsterdam Spook. Geïnspireerd op aloude verhaaltjes voor het slapengaan over afgerukte ledematen, kannibalisme, zelfmoord, toverspreuken, boze beren, wolven die kleine meisje opeten en comateuze seks. Op dit gekostumeerde bal neemt Spook je mee naar de grimmige wereld van duistere sprookjes, want dit jaar is het thema: SCARYTALES. Een authentiek Halloweenfeest met lekkernijen om je vingers bij op te eten, een freaky zaalaankleding, een gruwelijke line-up van Nederlandse en internationale artiesten, theatergroepen, dj’s en een geweldig gekostumeerd publiek. €500 in geldprijzen voor de Origineelste Outfit, het Beste Duo/Groepje en het Beste Themakostuum.

Scarytales Halloween Costume Party line-up

Rabbit Hole
Ervaar malice in wonderland met DJs Dead Pigeons en hoofdact DJ Wannabe A Star, die dirty dance, electro & techno-plaatjes draaien om te dansen tot je er bij neervalt. HipSick Theatre zorgt voor een Theekransje met de Maartse Haas en spookachtige sprookjestaferelen. Speciale Halloweencocktails door de Fabulous Shaker Boys.   

Märchenwald
Het toverwoud in deze grimmige feestzaal wordt bevolkt door Freak du Chique met zijn poppentheater vol spookverhalen, een trashy electropunk liveshow van Pattern Cutoff, Gorelesque door Suzi Terror en de Absinthbar van de Groene Fee Medusa. DJ Erin Tasmania & entourage draaien dartele popdeuntjes en kitscherige dancehits om jezelf op uit te leven.  

Hocus Pocus
Happy hour van 22:00-23:00 met gratis Heksendrank uit een borrelende toverketel. Met een heuse waarzegger en horrorkarikaturist. DJ Raven (Kill All Hipsters) lokt je in haar web van Halloweenklassiekers, indie, dark electro en new wave.

Trick or Treat
Een peperkoekwereld vol zoete lekkernijen en extra verrassingen, de Slagerij van de Drie Biggetjes, een fotohokje en Cinescenebooth.

Amsterdam Halloween Festival, 25-31 oktober
Omdat Halloween meer verdient dan maar één avond feest! Het vierde jaarlijkse Amsterdam Halloween Festival, georganiseerd door Amsterdam Spook, vindt plaats van 25 tot 31 oktober 2013. Kijk op www.amsterdamhalloweenfestival.com voor het programma van verontrustende evenementen. Ontdek de duistere kant van Amsterdam! Op vertoon van je Scarytales-ticket krijg je niet alleen korting in verkleed- en feestwinkels door de hele stad, maar ook 30% korting bij de Amsterdam Dungeon.

Halloween Make-up wedstrijd
Halloween is een meest primaire vorm van creatieve expressie. Om die reden hebben Amsterdam Spook en ROCvA make-up artist/Allround grimeur hun krachten gebundeld in een creatieve wervelwind.

Studenten zullen concurreren op de avond van Amsterdam Spook's 13e jaarlijkse Halloween feest. Zij worden uitgedaagd een origineel werk van hun fairytale make-up kunst op een selectie van de bemanningsleden, waaronder de gastvrouw en performers creëren. De studenten krijgen slechts twee uur de tijd om de look compleet te maken. De winnaars worden gekozen tijdens de week na het Spook event via publieke stemming op de website en Facebook-kanalen.

ROCvA make-up artist/Allround grimeur is gevestigd in College Zuid, een nieuw pand bij de RAI. Hier leren de studenten, op niveau 4 gedurende 3 jaar van professionals, alle ins en outs van het vak zoals visagie, grimeren, hairstyling, pruiken maken, bodypainting, special effects, life castings maar ook o.a. kunstgeschiedenis en ondernemersschap. Het is een selecte vakopleiding waar creativiteit, professionalisme en motivatie een grote rol spelen.

Over Amsterdam Spook
Amsterdam Spook organiseert halloween- en themafeesten in Amsterdam sinds het jaar 2000, waaronder een inmiddels legendarisch Halloweenfeest. Elk jaar heeft het gekostumeerde Halloweenfeest een ander thema. Uit de donkere krochten van zijn freaky fantasie diept Spook elk jaar weer een nieuw thema op, en dan begint de pret. Het hele jaar door is Spook bezig met het maken en kiezen van creatieve kostuums, decors, artiesten, dj’s, performers en een spectaculaire locatie, met als enige doel een krankzinnig, bijzonder en authentiek Halloweenfeest neer te zetten.

Wat maakt Spooks feesten zo bijzonder? Bij ons draait ALLES om Halloween. De kostuums zijn fantastisch, het publiek is geweldig en we nemen onszelf niet te serieus. Nieuwsgierig? Check www.amsterdamspook.com voor vorige feesten!

Twitter.com/AmsterdamSpook - Facebook.com/halloween.amsterdam - Pinterest.com/AmsterdamSpook - YouTube.com/user/AmsterdamSpook