Cirque du Freak: The Vampire's AssistantZou jij een vampier met alle bijbehorende krachten willen worden? Het is bijna Halloween, dus het zou zomaar kunnen dat jij net als Darren Shan in de film CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE’S ASSISTANT deze vraag voorgeschoteld krijgt. Winkels hebben griezelig uitgedoste etalages, je kunt skeletten kopen bij de supermarkt en een pompoen wordt niet opgegeten, maar spookachtig uitgehold.  En spookachtig is het, want wist je dat de oorsprong van Halloween ligt in het Keltische geloof dat de doden voor een nacht terugkeren op aarde om hier op zoek te gaan naar een lichaam waarvan ze bezit kunnen nemen? Wie weet wat er op zo’n nacht allemaal zou kunnen gebeuren en wie je ’s nachts allemaal kunt tegenkomen.

Stel je voor dat je die nacht de freaks uit de nieuwste film Cirque du Freaks: The Vampire’s Assistant tegen zou komen . Dit zijn monsterachtige en wonderlijke figuren die je haren overeind laten staan. Neem bijvoorbeeld Corma Limbs. Deze freak, die op een afstand lijkt op een mooie vrouw, krijgt het voor elkaar om hele lichaamsdelen te laten verdwijnen. Dankzij de spectaculaire specials effects zie je hoe haar arm razendsnel aftakelt en voor je eigen ogen verdwijnt. Of wat dacht je van een vrouw die een enorme baard en snor kan laten groeien in seconden? Zou je rillen van angst als je Mr. Tall in het holst van de nacht tegen komt in een verlaten steegje? Grote kans, want dit is de langste man ter wereld met een imposante stem en al even bijzondere lichaamsbouw. Als je denkt dat je helemaal geen freaks tegen kunt komen met Halloween en dat ze alleen voorkomen in de film, dan heb je het mooi mis!

Myrtle Corbin, geboren in 1868 had vier benen die ze ieder afzonderlijk van elkaar kon bewegen. Door een ziekte had zij twee bekkens naast elkaar. Ze trouwde met een dokter en heeft samen met hem vijf kinderen gekregen. In Amerika is er nog niet zo heel lang geleden in 1937 een jongen geboren die al snel de bijnaam “de kreeftenjongen” kreeg. Zijn vingers en tenen waren aan elkaar gesmolten en leken daardoor op de klauwen van een kreeft.
Nu denk je misschien: ‘Ach, dat is ontzettend lang geleden allemaal’, maar nee, de Wolffamilie woont op dit moment in Mexico! De hele familie heeft over het gehele lichaam dikke en dichte beharing. Sommige familieleden werken als professionele freaks bij het circus, maar er is ook een familielid die politieagent is geworden in Amerika. De prachtige Madame Truska (gespeeld door Salma Hayek) zou zomaar familie van hem kunnen zijn.

Ook de andere freaks van het Cirque du Freak zijn bijzonder. Zoals haar naam al doet vermoeden, kan Gertha Teeth zich in alles vastbijten met haar indrukwekkende tanden en zo aan alles blijven hangen zonder haar armen of benen te gebruiken. Diegene die niet alleen bijt, maar ook alles door kan slikken is Rhamus Twobellies. Hij kan alles opeten en opnieuw samenstellen in zijn maag!

Halloween staat voor de deur en overal komen griezelige en wonderlijke wezens om de hoek kijken. De kans dat je een echte freak tegenkomt bij jou in de straat is natuurlijk niet groot. Waarschijnlijk vind je dit best wel jammer, want reken maar dat het spannend is om te zien welke bijzondere krachten ze hebben. Iemand die ook onverwachts freaks tegenkomt is Darren Shan (gespeeld door Chris Massoglia). Wie had ooit gedacht dat uitgerekend hij de vraag zou krijgen of hij vampier zou willen worden. Samen met zijn vriend Steve (gespeeld door Josh Hutcherson) gaat hij dus een enorm avontuur tegemoet. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de freaks levensgroot en als bijna echt ervaren? Ga dan samen met Darren Shan dit avontuur beleven vanaf 5 november in een bioscoop bij jou in de buurt, want daar draait Cirque du Freaks: The Vampire’s Assistant. Voor meer informatie, neem alvast een kijkje op: http://www.film1.nl/vampiresassistant.

Op 31 oktober zal er in een aantal bioscopen in nederland een speciale Halloween-night georganiseerd worden waar de film Cirque du Freaks: The Vampire’s Assistant als voorvertoning te zien zal zijn. De deelnemende bioscopen zijn:
-        Pathé Eindhoven
-        Pathé Groningen
-        Pathé de Munt Amsterdam
-        Pathé Arena Amsterdam
-        Pathé Spuimarkt Den Haag
-        Pathé Scheveningen
-        Pathé Schouwburgplein Rotterdam
-        Euroscoop Tilburg
-        Royal Heerlen
-        Dok6 Panningen