The Halloween Show

The Halloween ShowWoensdag 10 april 2013 zijn wij van Halloween.nl afgereisd naar Engeland. Naar Alton Towers wel te verstaan. Hier werd voor de aller eerste keer the Halloween Show georganiseerd. Een nieuwe conferentie compleet toegespitst op halloween en scared attractions industrie in Engeland.

The Halloween Show werd georganiseerd door the ScareNetwork. Een organisatie die zich toe spits op het promoten van Scare Attractions in Engeland. Aan de beurs was te merken dat deze conferentie  voor en door professionals was in deze industrie.

De dag was opgedeeld in twee programma’s. Namelijk het dag en avond programma. Waar het dag programma vooral de informatie centraal stond, stond bij het avond programma vooral het netwerken en feesten centraal.

Wij van Halloween.nl zijn dinsdag alvast afgereisd richting Alton Towers. Hier hebben wij ons de rest van de dag vermaakt. Dinsdag avond was het al mogelijk om bij de bar van het hotel al mogelijk om ons aan te melden. Dit hebben we gedaan en het programma van de komende dagen in ontvangst genomen.

Woensdag ochtend vanaf 9 uur was het ontvangst van de conferentie. De conferentie bestond naast lezingen ook uit een beursvloer en workshops. Op de beursvloer stonden bedrijven als Atmosfear, Funfear, DigiTickets en FearFX. Alles wat nodig is om een halloween evenement op te zetten.

Tijdens de dag waren er continu lezingen verdeeld in twee groepen “Business and Operations” en “Creative and Production”. Dit alles ging van links naar rechts, vanaf het creatieve proces tot aan veiligheid en van capaciteit tot aan grime. Alle onderdelen van een scare attraction werden behandeld tijdens deze lezingen.

Het avond programma was een stuk luchtiger. Met een bezoek aan the Sanctuary. Een van de haunted houses van Alton towers. Deze was de afgelopen periode open ter promotie van hun nieuwe achtbaan The Smiler. The Sanctuary vertelde een deel van de backstory van deze nieuwe achtbaan. Een erg goed haunted house waar hoe dieper je het huis in ging de sfeer donkerder en agressiever werd. Hier hebben we een tour gehad met de creatieve mensen van Alton Towers. Zij vertelde alle gedachtes achter dit huis, de techniek maar ook de details die er in gestopt waren.

Naast de tour waren er s’avonds ook nog de uitreikingen van de ScareAwards. De opvolger van de Screamie Awards. Deze werden uitgereikt in verschillende categorieën  aan scare attractions in Engeland. Na deze ceremonie was het tijd om te feesten en nog na te genieten van deze dag. Zoals het hoort bij een halloween gerelateerd feest was een deel van de bezoekers verkleed.

Volgend jaar zullen wij van Halloween.nl zeker weer aanwezig zijn bij The Halloween Show.